Συγγραφείς-Δημιουργοί

Mystery Portal

Ενημερωτικό δελτίο

Παράξενες Πόλεις

Μετάφραση: Γιώργος Μπαλάνος Πρόλογοι: Γιώργος Μπαλάνος και Χριστίνα Σαββανή
Πόσο καλά ξέρουμε τις πόλεις στις οποίες ζούμε; Διηγήματα για πόλεις του ονείρου και πόλεις του εφιάλτη, ένα αρχαίο κληροδότημα στη σύγχρονη Μορφοδιάταξη της ζωής του ανθρώπου στη Γη, και… αλλού!

Περισσότερες λεπτομέρειες

19,50 €

Στην ανθολογία αυτή θα διαβάσετε για πόλεις που ζουν τη δική τους μυστική ζωή, άλλες που υπήρξαν για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, και για άλλες που πήραν τον έλεγχο στα χέρια τους, σαν διάνοιες που βασίστηκαν στην ανθρώπινη ψευδαίσθηση της δύναμης, για να αντιστραφούν στο τέλος οι όροι. Αλλά και για ανθρώπινα σύνολα που είτε υποτάχθηκαν είτε κέρδισαν μια άλλου είδους ελευθερία ακριβώς εξαιτίας της πίεσης που τέτοιες καταστάσεις ασκούν στην ανθρώπινη ψυχή που είναι φτιαγμένη για να ζει ελεύθερα.
Κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου δεδομένα, οι πόλεις μας, ο κόσμος που μας περιβάλλει, μπορεί να κρύβουν πράγματα που χρειάζονται «άλλες» αισθήσεις για να τα αντιληφθούμε, ή, και αυτό είναι το σημαντικότερο, άλλου είδους θάρρος για να τα αναγνωρίσουμε. Η Ανθολογία περιέχει τα διηγήματα: Το Ερώτημα Του Πιλάτου (Χένρυ Κάττνερ), Το Τούνελ Κάτω από τον Κόσμο (Φρέντερικ Πολ), Γκραφφίτι (Στάνλυ Έλλιν), Μονομαχία (Ρόμπερτ Άμπερναθυ), Η Μορφοδιάταξη της Επιβίωσης (Ρίτσαρντ Μάθεσον), Στα Κεντρικά (Κιτ Ρηντ), Η Χαμένη Πόλη του Άρη (Ρέυ Μπράντμπερυ)