Συγγραφείς-Δημιουργοί

Mystery Portal

Ενημερωτικό δελτίο

Αναζητώντας Χαμένους Κόσμους

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης εξερεύνησης, η συγκλονιστική αναζήτηση του ηρωικού συνταγματάρχη Φώσεττ, μέσα από δεκαεννιά τρομακτικά χρόνια ερευνών για μια χαμένη πόλη υψηλά πολιτισμένων ανθρώπων λευκής φυλής στις ζούγκλες της Νότιας Αμερικής.

Περισσότερες λεπτομέρειες

37,50 €

Προσφορά!

-2,00 €

39,50 €

Συγγραφέας: Percy Harrison Fawcett
Μετάφραση, εισαγωγή και υποσημειώσεις: Γ. Μπαλάνος
Ο Π. Χ. Φώσεττ ήταν ένας μεγάλος Αναζητητής. Ήταν ένας γνήσιος Κυνηγός του Ονείρου, αλλά αυτό που αναζητούσε ήταν κάτι πολύ πιο απτό από μια συνηθισμένη φαντασίωση, από μια απλή φευγαλέα οπτασία της νύχτας. Ο Φώσεττ αναζητούσε έναν αληθινό Χαμένο Τόπο στις ανεξερεύνητες ζούγκλες της Νότιας Αμερικής, ένα ζωντανό απομεινάρι κάποιου αρχαίου πολιτισμού. Ήταν ένα όνειρο που, αν το πραγματοποιούσε, θα μπορούσε να το μοιραστεί και με την υπόλοιπη ανθρωπότητα.

Γιώργος Μπαλάνος

“Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ανάμεσα στον έξω κόσμο και στα μυστικά της αρχαίας Νότιας Αμερικής έχει πέσει ένα πέπλο, κι ο εξερευνητής που αναζητά να διαπεράσει αυτό το πέπλο πρέπει να είναι έτοιμος ν’ αντιμετωπίσει τις κακουχίες και τους κινδύνους που θα καταπονήσουν την αντοχή του στο έπακρο. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μπορέσει να περάσει, αλλά αν το καταφέρει –αν είναι αρκετά τυχερός για να περάσει τον κλοιό των αγρίων και να βγει ζωντανός– θα είναι σε θέση ν’ αυξήσει ανυπολόγιστα τις ιστορικές γνώσεις μας.”

Π.X. Φώσεττ

Με φωτογραφικό υλικό.
15x21 cm, 475 σελ.