Συγγραφείς-Δημιουργοί

Mystery Portal

Ενημερωτικό δελτίο

Ρούνοι Τύχης (σύνθεση)

Ρούνοι: Algiz /Feoh

Θεότητες: Heimdall/ Surt

Ο Ρούνος Algiz είναι η δύναμη της αποτροπής. Συνδέεται με την Θεϊκή προστασία και Εύνοια. Επίσης προσελκύει καλή τύχη και συνδέει με τη ζωτική δύναμη.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Περισσότερες λεπτομέρειες

24,00 €

Ο Ρούνος Feoh είναι η δύναμη της αφθονίας. Συμβολίζει όλες εκείνες τις δυνάμεις της φύσης που προσφέρουν απλόχερα τ’ αγαθά τους στον άνθρωπο πλούτο, ευημερία, και καλή ψυχική διάθεση.

Ο λίθος που χρησιμοποιήθηκε σε αυτόν τον συνδυασμό Ρούνων είναι η πράσινη τουρμαλίνη. Μαγνητίζει ευημερία και αφθονία για όποιον την φορά και μετασχηματίζει την αρνητικότητα σε δημιουργική ενέργεια.

Οι ρούνοι είναι τα ιερά σύμβολα των τευτονικών φυλών και αποτελούν ένα πλήρες σύστημα φιλοσοφίας. Η λέξη ρούνος (rune) προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα ru που σημαίνει "μυστικό" ή "ψίθυρος", επίσης από το γοτθικό runa που σημαίνει "απόκρυφο" ή "μυστήριο". Η παράδοση τους ήταν προφορική και μεταδιδόταν από το μάγο της φυλής, το σαμάνο, στους μαθητευόμενούς του μόνο προφορικά και με τη χρήση ρουνικών συμβόλων ως μέσο απομνημόνευσης των εννοιών τους. Έτσι η χρήση τους και η ερμηνεία των συμβόλων, των εννοιών και των δοξολογιών παρέμενε σ’ έναν κλειστό ιερατικό κύκλο.

Στη μυθολογία λέγεται πως ο πατέρας των θεών και ανθρώπων Οντίν θυσιάστηκε στο Δέντρο του Κόσμου, το Yogdrasil (προφέρεται Υγκντράσιλ), για να αποκτήσει όλη τη συμπαντική σοφία, διαπερνώντας με το ακόντιό του τον εαυτό του. Για εννιά μέρες και εννιά νύχτες αιωρείτο ώστε να μάθει τη σοφία αυτή μέσα από τους ρούνους. Όταν το κατάφερε, κατέβηκε από το Δένδρο και τους χάραζε, με το δόρυ του Γκούνγκνιρρ, σε όσα μέρη περνούσε.

Οι ρούνοι ως σύμβολα πληροφορίας μπορούν να αναπαριστούν κάποιο φυσικό φαινόμενο, να έχουν το όνομα ενός ζώου ή αντικειμένου, αλλά κι  ενός Θεού. Σε συνδυασμό μάλιστα, οι Ρούνοι αποτελούν πανίσχυρα talismans.

Οι Ρούνοι εδώ είναι φτιαγμένοι από σύρμα οξειδωμένο (η έννοια της οξείδωσης, λόγω της καύσης, συνδέεται πολύ με την αλχημική μεταμόρφωση και δη υλοποίηση) σε συνδυασμό με κάποιον λίθο που συνδέεται με την ίδια την ενέργεια του Runebind.)

Η η σύνθεση των ρουνικών δεσμών έγινε οραματικά από τον Ravensight, γνώστη της ρουνικής γραφής και της Asatru.

Ματούλα Π.