Συγγραφείς-Δημιουργοί

Mystery Portal

Ενημερωτικό δελτίο

Μενταγιόν Σείστρο

Τελετουργικό μουσικό όργανο στα μυστήρια και τις τελετές της αρχαίας αιγυπτιακής Αθώρ, θεάς της αγάπης και της μουσικής.

Από σύρμα χρυσαφί ανθεκτικό στην αμαύρωση στη βάση δεμένο με οξειδωμένο σίδηρο και λίθους: ροζ χαλαζίες, τιρκουάζ και την πορτοκαλί φεγγαρόπετρα στη βάση του.

Περισσότερες λεπτομέρειες

36,90 €

Από σύρμα χρυσαφί ανθεκτικό στην αμαύρωση στη βάση δεμένο με οξειδωμένο σίδηρο και λίθους : ροζ χαλαζίες, τιρκουάζ και την πορτοκαλί φεγγαρόπετρα στη βάση του.

Το Σείστρο ήταν αιγυπτιακό μουσικό όργανο, του οποίου ο ήχος εθεωρείτο ότι εξευμένιζε τους θεούς και τις θεές. Ήταν μάλιστα το μοναδικό που επιτρεπόταν να υπάρχει σε τελετουργίες, για αυτό και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα αιγυπτιακά μυστήρια και τα τελετουργικά, ιδιαίτερα αυτά που αφορούσαν την Hathor (Αθώρ). Το Σείστρο εμφανίζεται σε αρκετές απεικονίσεις γυναικείων θεοτήτων.

Δεδομένης της σύνδεσής του με τη Hathor, η επιλογή του ροζ χαλαζία στο κόσμημα αυτό έλκει την αγάπη, ενώ η φεγγαρόπετρα στην πορτοκαλί της απόχρωση αναδεικνύει τη θηλυκή ενέργεια, συνδεδεμένη τόσο με τη Σελήνη όσο και με τον Ήλιο . Επίσης, συντονίζεται με τις δυνάμεις της γονιμότητας. Το τιρκουάζ κατευνάζει, προστατεύει και προσθέτει στις θηλυκές δονήσεις των δυο προηγούμενων λίθων.

Ματούλα Π.